Moje prvo real life room escape iskustvo1111

Igra: Psiho test, Vreme: 60min, Tim: 2-5 ljudi

Još neki podnaslov ako treba

Nalazim se u zaključanoj sobi. Nužno je da pobegnem odatle za 60 minuta. Tu sam, sa svojim prijateljima. Svi imamo želju da pobegnemo i pobedimo vreme..

Došli smo da budemo zaključani i igramo Psiho test – to je sve što nam je poznato. Puni nade i samopouzdanja, željni da testiramo svoje granice i da se ispred nas nađu izazovni zadaci, koji će nas voditi do raznih tragova uz pomoć kojih ćemo uspeti da izađemo napolje.

 

To zahteva ozbiljan timski rad, prepun ljudskih složenosti. Možemo li efikasno komunicirati? Da li umemo da vodimo i budemo vođeni? Imamo li dobre veštine slušanja, opažanja? Imamo li dovoljno životnog iskustva na koje možemo da se oslonimo? Odgovori na ova pitanja pomoćiće nam da uspešno rešimo zadatak.

 

Imali smo ispred sebemisiju. Izazov. Cilj. Ostali su takođe bili izazvani i pobedili su. Došli smo, moramo da pobedimo.

 

Po ulasku, dočekuje nas momak koji se predstavlja kao naš Game Master – on prati našu igru, naš tok misli i usmerava nas ka cilju. Ima oči i uši – posmatra nas putem video nadzora. Uverava nas da će intervenisati ukoliko zalutamo daleko sa pravog puta i da se ne libimo da tražimo pomoć. Predstavlja nam Psiho test, uvodi nas u suštinu ove room escape igre, objašnjava detalje, priča nam priču.

 

Kreatori zadataka i kompletnog dizajna same igre učinili su da se u potpunosti uživimo u priču.

Scenario u kom se nalazim sa svojim prijateljima ima pozadinsku priču. Vrlo slična onoj iz čuvenog filma ,,Exam”.

Detalj – kompletna atmosfera i osećaj koji izaziva sama soba u potpunosti odgovara navedenoj situaciji. Izgled, zvuk, miris.

 

Zadaci zahtevaju različite nivoe iskustva, znanja, posvećivanja pažnje detaljima kao i sagledavanje šire slike radi povezivanja više različitih tragova. Jedan zadatak zahteva osnovnu matematiku, drugi je logičkog tipa, treći baziran na jezičkim zagonetkama. Svaki se može rešiti uz “posedovanje” opšteg obrazovanja, ako znaš na koji način da posmatraš. Sve do tada nenaučeno, naučićeš u sobi.

 

 

Svaka soba krije u sebi iznenađenje. Nešto potpuno neočekivano. Svaka je sebi svojstvena.
Vreme teče, otkucaji srca koji se čuju preko zvučnika kao da su svakim sekundom sve brži. Zajedno, uspevamo da rešimo svaki zadatak koji je pred nas postavljen. Osećamo se dobro.Dobijamo šifru poslednjeg katanca i uzimamo ključ za izlaz, tretirajući ga kao zlatni pehar na takmičenju.

Celokupno real life room escape iskustvo je zabavno, zanimljivo, ugodno i još jednom zabavno. Svaki od “ah ha” momenata imao je svoju veličinu uz dozu smeha i adrenalina. Razmišljamo, kako dugo vremena nismo ovako kvalitetno proveli vreme zajedno. Wow kakvo iskustvo!

Odlazimo zadovoljni, nasmejani, prepuni utisaka, sa kul fotografijom na kojoj smo maskirani i i dalje u ulogama nakon igre, svi, sa samo jednim pitanjem u glavi – kada dolazimo opet?!

 

 

Više o igri Psiho test možete pročitati ovde. (da se linkuje deo sajta – naše igre- psihotest)

Prijavi se na newsletter i budi na TI sa avanturom

PARTNERI

KONTAKT

Trg Republike 25, Novi Sad

069 776 23 67
069 776 23 67

[email protected]

Copyright 4 Rooms Escape Game – All rights reserved – Privacy
Designed by THI